LETRA E MIRËSEARDHJES SË PRESIDENTIT TË SHOQATËS FETUSI SI PACIENT

Shoqëria Ndërkombëtare e Fetusi si Pacient është një vëllazëri ndërkombëtare e përkushtuar për përmirësimin e të gjitha aspekteve të kujdesit të grave shtatzëna, pacientët fetus dhe të posalindurit.

Ne jemi të kënaqur që kongresi ynë do të prezantohet nga Profesor Orion Gliozheni dhe ekipi i tij në qytetin e bukur historik të Tiranës.
Orioni është i dashur dhe i respektuar në të gjithë botën si një shkencëtar dhe person i mrekullueshëm!
Ai i ka prezantuar shumë prej nesh që më përpara me kulturën dhe kuzhinën e këndshëme shqiptare!
Të gjithë ata që janë me fat të marrin pjesë në këtë kongres do të rinovojnë miqësi në një mjedis të mrekullueshëm, dhe do të kthehen në shtëpi në gjendje më të mirë për të ndihmuar pacientët e tyre fetale në shumë mënyra!!

Frank A. Chervenak MD
President
Shoqata Ndërkombëtare e Fetusi si Pacient
Asim Kurjak, MD
President Themelues
Shoqata Ndërkombëtare e Fetusi si Pacient 

 

LETRA E MIRËSEARDHJES SË PRESIDENTIT TË KONGRESIT

Kam kënaqësi e madhe t'ju ftoj të gjithë në Kongresin e 32 të Shoqatës "Fetusi si Pacient", që do të mbahet në qytetin e Tiranës nga 27 deri në 29 Maj, 2016. Kjo ngjarje do të ofrojë mundësi për të eksploruar terrene emocionuese të reja në shkencat perinatale. Ju nuk duhet ta humbisni këtë Kongres për arsyet e mëposhtme:

Së pari: Ky Kongres do të jetë një vend i gjerë konfrontimi, ku ju personalisht mund të adresoni tema të ngutshme, ide përparimtare të fuqishme dhe njohuri të reja krijuese. Tirana do të jetë vendi ku idetë dhe opinionet mbi shkencat perinatale do shkëmbehen në një qasje që thekson ndërveprimin. Panelet e ndryshme që ne jemi duke organizuar për ju premtojnë argumente emocionuese për të gjithë. Çdo panel, i cili do të përbëhet nga folësit të njohur, ekspertë në fushat e tyre përkatëse, do të trajtojë një temë kryesore ose çështje lidhur me të. Ju mund të mësoni më shumë rreth një teme të familiarizuar; ose ju mund të gjeni veten duke zbuluar një botë krejt të re idesh dhe informacioni që ju nuk e dinit që ekzistonte. Sido që të jetë, ju do të keni shumë mundësi për të eksploruar terrene të reja interesante të re me folësit e nderuar.

Së dyti: Dëgjimi i së kaluarës dhe përvojave të dikujt tjetri shpesh mund të bëhen zbulime interesante që mund të na edukojnë dhe na ndikojnë thellësisht. Pra, përfitoni nga ky tubim i rrallë i qindra njerëzve që punojnë në të njëjtën fushë, për tu mbledhur së bashku, për të këmbyer pikëpamje, dhe mësuar nga njëri-tjetri rreth temave e mëposhtme: Pra, përfitoni nga ky tubim i rrallë i qindra njerëzve që punojnë në të njëjtën fushë, për tu mbledhur së bashku, për të këmbyer pikëpamje, dhe mësuar nga njëri-tjetri rreth temave e mëposhtme: prematuritetit, placenta e parregullt, të ushqyerit perinatale, pneumologji neonatale, infeksionet dhe mjedis, binjakët, terapit e fetusit, neuroshkenca, kufizimi i rritjes fetale, epigjenetikës, kujdesit të personalizuar, diabeti dhe obeziteti, mbikqyrjes intrapartum, seksionet çezariane, etika, humanizmi mjekësor dhe mjekësia narrative, strategjitë e parandalimit, përmirësimi i cilësisë, rrjetet dhe .... ... shumë shumë më shumë.

Së treti: Dashuria e punës sonë na bën të ndjehemi të bashkuar në një mision të vetëm, ti japim energji kulturës perinatale.

Motoja e kongresit sonë mund të jetë, duke cituar Sherrington-in, "Udhëtimi ynë kulturor nuk mbaron kurrë, ajo ka vetëm vënde pushimi, pikat ku udhëtari mund të shikojë përreth dhe të grumbullojë mendimet e tij".

Në përfundim: Është koha që ju të vini në një udhëtim shkencor me ne. Shënoni datat 27- 29 Maj 2016 në axhendën tuaj, kështu që ju të mund të merrni pjesë në Kongresin e 32 të Shoqatës "Fetusi si Pacient".
Po pres t'ju jap mirëseardhjen në Tiranë. 

Prof. Orion Gliozheni
President i Kongresit